Slik gjenoppretter du et slettet Instagram-innlegg: trinnvis veiledning

Opprettet 1 juli, 2024
Frustrert mann ser på telefonen sin

Har du noen gang slettet et innlegg på Instagram og senere ønsket at du kunne ta det tilbake? Enten det er et bilde som fanger et verdifullt øyeblikk, en viktig bedriftskampanje eller en kreativ video, kan det være veldig frustrerende å miste slikt innhold, spesielt når det har akkumulert betydelig engasjement som liker, kommentarer og delinger.

Sjekk ut vårt Instagram-arkiv

Ikke mange vet at Instagram gir funksjonen til å automatisk arkivere innleggene dine. Før du får panikk, sjekk arkivene dine. For å gjøre dette, gå til profilen din, klikk på de tre horisontale linjene i øvre høyre hjørne, og velg "Arkiv." Her finner du alternativer for å se arkiverte innlegg eller historier. Hvis innlegget ditt ble arkivert i stedet for permanent slettet, kan du enkelt gjenopprette det.

Bruk funksjonen Nylig slettet

Nylig introduserte Instagram en ny funksjon kalt "Nylig slettet" som holder slettede innlegg i opptil 30 dager. For å få tilgang til denne funksjonen, gå til Innstillinger, deretter Konto og velg Nylig slettet. Hvis innlegget ditt er der, kan du gjenopprette det eller gjenopprette det permanent til profilen din.

Gjenopprett data fra telefonsikkerhetskopi

Hvis du regelmessig sikkerhetskopierer data på telefonen, kan det hende du har en kopi av det slettede innlegget. Dette avhenger av innstillingene dine og hvor ofte du sikkerhetskopierer dataene dine. Sjekk sikkerhetskopiene fra iCloud , Google Drive eller andre skytjenester du bruker for å se om det slettede innlegget er der.

Bruk programvare for datagjenoppretting

Hvis ingen av alternativene ovenfor fungerer, kan du ty til datagjenopprettingsprogramvare. Det er mange programvare tilgjengelig på markedet som kan skanne og gjenopprette slettede data fra mobile enheter, inkludert slettede bilder og videoer. Disse programmene kan tjene som en siste utvei hvis alt annet mislykkes.

konklusjon

Å gjenopprette et slettet Instagram-innlegg er ikke alltid idiotsikkert, men ved å følge trinnene som er skissert i denne artikkelen, øker du sjansene for suksess. Det er viktig å handle raskt og bruke alle tilgjengelige ressurser for å gjenopprette tapt innhold. I fremtiden bør du vurdere å bruke vanlige arkiverings- og sikkerhetskopieringsfunksjoner for å forhindre utilsiktet tap av data.

Instagram-konto

Dessverre beholder Instagrams «Recently Deleted»-funksjon kun slettede innlegg i opptil 30 dager. Hvis det har gått mer enn 30 dager siden du slettet innlegget, har det sannsynligvis blitt permanent fjernet fra Instagrams servere og kan ikke gjenopprettes direkte via Instagram. Du kan imidlertid fortsatt ha en sjanse hvis du sikkerhetskopierer telefondataene dine inkludert Instagram-appdata før du sletter innlegget.

Ja, hvis den slettede Instagram-historien ble lagt ut i løpet av de siste 24 timene. Instagrams «Recently Deleted»-funksjon lagrer også historier som ikke er i arkivet ditt. Du kan få tilgang til og gjenopprette dem fra «Nylig slettet»-delen innen 24 timer etter sletting. Etter 24 timer, hvis historien ikke er lagret i arkivet eller høydepunktene dine, vil den bli slettet permanent og kan ikke gjenopprettes

Handle raskt og sjekk mappen "Nylig slettede innlegg" i Instagram-innstillingene dine. Dette er det første stedet hvor eventuelle nylig slettede innlegg blir bufret. Du får tilgang til dette ved å gå til profilen din, klikke Innstillinger, deretter Konto og velge Nylig slettede innlegg. Hvis du finner innlegget ditt der, kan du enkelt gjenopprette det. Det er viktig å handle raskt siden innlegg bare lagres her i 30 dager. Sørg i tillegg for å sikkerhetskopiere dataene dine regelmessig for å unngå slike tap i fremtiden.