Hvordan gjenopprette et slettet innlegg på Instagram. En trinn-for-trinn-veiledning

Opprettet 22 januar, 2024
En frustrert mann ser på telefonen sin

Har du noen gang slettet et innlegg på Instagram og senere ønsket at du kunne ta det tilbake? Enten det er et bilde som fanger et verdifullt øyeblikk, en kritisk bedriftskampanje eller en kreativ video, kan det være dypt frustrerende å miste slikt innhold, spesielt når det har akkumulert betydelig engasjement som likerklikk, kommentarer og delinger

Sjekk Instagram-arkivet

Mange vet ikke at Instagram tilbyr en automatisk arkiveringsfunksjon for innleggene dine. Før du får panikk, sjekk arkivet ditt. For å gjøre dette, gå til profilen din, trykk på de tre horisontale linjene i øverste høyre hjørne og velg "Arkiv". Her finner du alternativer for å se arkiverte innlegg eller historier. Hvis innlegget ditt ble arkivert i stedet for å bli slettet permanent, kan du enkelt gjenopprette det.

Bruk funksjonen Nylig slettet

Nylig introduserte Instagram en ny funksjon kalt "Nylig slettet" som holder slettede innlegg i opptil 30 dager. For å få tilgang til denne funksjonen, gå til "Innstillinger", deretter "Konto" og velg "Nylig slettet". Hvis innlegget ditt er der, kan du gjenopprette eller permanent gjenopprette det til profilen din.

Gjenopprett data fra telefonsikkerhetskopiering

Hvis du regelmessig sikkerhetskopierer dataene på telefonen din, kan det hende du har en kopi av det slettede innlegget. Dette avhenger av innstillingene og frekvensen du sikkerhetskopierer dataene dine med. Sjekk sikkerhetskopier fra iCloud , Google Drive eller andre skytjenester du bruker for å se om det slettede innlegget er der.

Bruk programvare for datagjenoppretting

Hvis ingen av alternativene ovenfor fungerer, kan du gå til programvare for datagjenoppretting. Det finnes ulike programmer tilgjengelig på markedet som kan skanne og gjenopprette slettede data fra mobile enheter, inkludert slettede bilder og videoer. Disse kan være en siste utvei hvis alle andre metoder mislykkes.

Konklusjon

Å gjenopprette et slettet innlegg på Instagram er ikke alltid garantert, men ved å følge trinnene beskrevet i denne artikkelen øker du sjansene for å lykkes. Det er viktig å handle raskt og bruke alle tilgjengelige ressurser for å gjenopprette tapt innhold. I fremtiden bør du vurdere å bruke arkiverings- og vanlige sikkerhetskopieringsfunksjoner for å forhindre utilsiktet tap av data.

En instagramkonto

Dessverre holder Instagrams «Nylig slettet»-funksjon kun slettede innlegg i opptil 30 dager. Hvis det har gått mer enn 30 dager siden du slettet innlegget, er det sannsynligvis permanent fjernet fra Instagrams servere og kan ikke gjenopprettes direkte via Instagram. Imidlertid kan du fortsatt ha en sjanse hvis du har tatt en sikkerhetskopi av telefondataene dine som inkluderer Instagram-appdataene fra før innlegget ble slettet.

Ja, hvis den slettede Instagram-historien ble lagt ut i løpet av de siste 24 timene. Instagrams funksjon "Nylig slettet" lagrer også historier som ikke er i arkivet ditt. Du kan få tilgang til og gjenopprette dem fra delen "Nylig slettet" innen 24 timer etter sletting. Etter 24 timer, hvis historien ikke ble lagret i arkivet eller høydepunktene dine, slettes den permanent og kan ikke gjenopprettes

Handle raskt og sjekk mappen "Nylig slettet" i Instagram-innstillingene dine. Dette er det første stedet hvor eventuelle nylig slettede innlegg vil bli midlertidig lagret. Du får tilgang til dette ved å gå til profilen din, trykke på "Innstillinger", deretter "Konto" og velge "Nylig slettet." Hvis du finner innlegget ditt der, kan du enkelt gjenopprette det. Det er viktig å handle raskt, siden innlegg bare lagres her i 30 dager. Sørg i tillegg for at du regelmessig sikkerhetskopierer dataene dine for å unngå slike tap i fremtiden.